Busenaz Sürmeneli yarı finalde

DÜNYA EĞİTİM EKONOMİ GÜNDEM KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SAĞLIK SİYASET SPOR TEKNOLOJİ

Busenaz Sürmeneli yarı finalde
16.5.2022
Bu Haberi Paylaş :
Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kilogramda ringe çıkan sporcumuz Busenaz Sürmeneli, Özbek rakibi Navbakhor Khamidova’yı yenerek yarı finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli, Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın sekizinci gününde Özbek rakibi Navbakhor Khamidov ile karşılaştı. Sporcumuz baştan sona üstün götürdüğü maçı hakem kararıyla kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada yarı finale yükseldiği için çok mutlu olduğunu belirten Busenaz, “Bir önceki Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştım. Burada da şampiyon olup İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum” dedi.

Bu şampiyonada mücadele eden adaşı Buse Naz Çakıroğlu ile iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden milli boksörümüz, “Buse Naz’lar kadın boksunu olimpiyatlar olsun, dünya şampiyonları olsun yukarılara taşıyor. Hep final ve şampiyonluklara oynuyoruz. İnşallah takım olarak da en yukarıda oluruz” açıklamasını yaptı.

Futbol takımımızın şampiyonluğu sonrası kendisinin de altın madalya ile şehre dönmeyi istediğini dile getiren Busenaz, “Trabzon’un çocuğuyum, Trabzonsporluyum, Trabzonspor Kulübü sporcusuyum. Şampiyon bir kulübe şampiyon bir sporcu yakışır. Burada da şampiyon kaçak bahis olup şehrime şampiyonluk madalyamla gitmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Busenaz Sürmeneli, 18 Mayıs Çarşamba günü yarı finalde Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak.

BENZER HABERLER

kaynak:https://www.trabzonspor.org.tr/tr/busenaz-surmeneli-yari-finalde-16-5-2022