HADİ ÖZTOP `TAN 23 NİSAN MESAJI

GÜNDEM

HADİ ÖZTOP `TAN 23 NİSAN MESAJI

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, mesajında şu ifadelere yer verdi;

23 Nisan, ölüm kalım savaşının inanç ve vatan aşkıyla mayalandığı ve zaferle neticelendiği bir diriliştir. Bir milletin sarsılmaz milli duygularını en iyi temsil eden çok özel bir gündür.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olması açısından da önemli bir yere sahiptir. Ulusal egemenlik; özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin tek dayanağıdır. Gelişmiş medeniyetlere ulaşma hedefinin taşıyıcısı olan TBMM, Türkiye’nin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve millet iradesinin ülkemizde geçerli kılınması sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Kıymetli çocuklar; sizler milletimizin büyük zorluklarla kurduğu bu güzel vatanın geleceği, milletimizin umudusunuz. Millî ve manevi değerlere gönülden bağlı, çalışkan nesiller olarak yetişmeniz hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu sorumluluk kutsal vatanımızı canları pahasına bize miras bırakan şehitlerimiz ve gazilerimize olan borcumuzdur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. Geleceğimize imza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.

 

Bu duygularla siz kıymetli çocuklarımıza armağan edilen ve millî iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor; dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR