Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı

KÜLTÜR SANAT

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı

2024

 

 

 

“KKTC turizminin marka değeri artarak devam ediyor”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Turizm Festivali’nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, ülke turizminin aşama aşama geliştiğini belirterek, turizmle ilgili paydaşların yaptığı çalışmalarla markalaşma yolunda ilerlendiğini söyledi.

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na katıldığını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standının başarılı bir şekilde tanıtım yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan değerlendirmelerde KKTC’nin turizmde bir marka ve destinasyon olarak kabul gördüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, gerek Türkiye üzerinden yapılan uçuşlar gerekse ileride olması beklenen direk uçuşlarla turizm marka değerinin artacağını kaydeti.

Rakamlara bakıldığında turizm sektörünün en fazla gelir getiren sektör olduğunun görüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, hükümetlerin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin turizme destek çıkması ve izlediği politikalarla turizmin marka değerinin artırıldığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ile Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner’in yaptığı çalışmaların önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, otel yatırımlarının artarak devam ettiğini dile getirdi.

Ülkede güven ortamının olmasının turizm yatırımlarını olumlu etkilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu Akdeniz’de önemli bir turizm merkezi olduğunu aktardı.

Girne Antik Liman’nın açılışından dolayı Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Fikri Ataoğlu’nu ve katkı koyan ilgili kurum ve kuruluşları tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, limanın ülke ekonomisine, turizmine ve kültürüne yeniden kazandırıldığını vurguladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turizm-festivalinin-acilis-torenine-katildi-12244