Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yer alan Güzel Sanatlar Nisan Sergisi’nin açılışını yaptı:

KÜLTÜR SANAT

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yer alan Güzel Sanatlar Nisan Sergisi’nin açılışını yaptı:

.2023

 

 

 

 

“Kıbrıs Türk halkı haksız engellemeleri yüreği ve fikirleriyle aşmaya devam edecek”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve ödüllü akademisyen sanatçıların 50 eserinden oluşan Güzel Sanatlar Nisan Sergisi’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar sergi açılışında yaptığı konuşmada, arka arkaya gerçekleşmekte olan sergi açılışlarının her birinde farklı bir heyecanla bulunduğunu belirterek “Burada gördüğüm çağdaşlık ve evrensellik bizi yüreklendirmektedir” dedi ve tüm sanatçılara teşekkür etti.

Kurucu Rektör Suat Günsel’in vizyonu ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı 443’üncü sergi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, farklı eserlerle KKTC’nin mesajını gerçekleşen sergilerle dünyaya iletmekte olduklarını söyledi.

“Biz burada insanlık için varız, kardeşlik için varız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de en güneydeki Türk devleti olarak KKTC’nin evrensel değerleri dünyaya Kıbrıs Türk halkına halen uygulanmakta olan haksız kısıtlamaların bir zulüm niteliğinde olmasına rağmen iletmeye devam ettiklerini ifade etti. Kıbrıs Türk halkının haksız engellemeleri yüreği ve fikirleriyle aşmaya devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sanat yoluyla yaratıcılık bir mesaj olarak dünyaya verilmektedir. Kıbrıs Türk mücadelesinde varoluş vardır, kültürümüz ve cesaretimiz vardır” dedi.

Türk dünyasından, kardeş ülkelerden sanatçıların sergide yer almasının önemini belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sanatın gücü ile var olmanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemini dile getirdi. Nesiller değişse de sanatın verdiği mesajın değişmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı, sanat eserlerinin yıllar geçtikçe daha da değerli hale geldiğini ve geleceğe köprü niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yakin-dogu-universitesi-ataturk-kultur-ve-kongre-11079