Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin tanıtım etkinliğine katıldı

KÜLTÜR SANAT

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin tanıtım etkinliğine katıldı

“Futbolda dünyaya açılmak için mücadelemiz sürüyor”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkısı ile yapılan ve 1955-1974 yılları arasındaki dönemde Kıbrıs Türkü’nün futbol kulüpleri aracılığıyla direniş ve mücadele öykülerini anlatan “Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Etkinlikteki konuşmasında, 30 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ndeki özel bir kanalda görev yaptığı günlerde “Geçmişin İzleri” adında benzer bir film yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hüseyin Mevlüt Hoca, Erol Kâzım Andaç, Mustafa Defteralı, Mete Adanır ve nice efsanelerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, dün futbola ömrünü veren bu kişilerin bugün, gençliğin geleceğe güvenle bakmasını sağladığını belirterek hayatta olan futbolculara sağlık, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, isimlerinin içinde “Türk” kelimesi geçtiği için Kıbrıs Türk kulüplerinin futboldan dışlandığını ve ardından Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kurulduğunu belirtti. Futbolda da ayrı bir mücadele sürdürüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bugün daha farklı bir mücadelenin yine yurt dışındaki turnuva ve oyunlara katılımda yürütüldüğünü aktardı.

Kıbrıs Türkü’nün, tüm bu olumsuzluklara ve haksız engellemelere rağmen yılmayacağını, birlik olacağını ve Kıbrıs Türk gençliğinin ise dünyaya açılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yok olmanın eşiğinden dönen Kıbrıs Türk halkının, bugün bir devlete ve cumhuriyete sahip olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, belgeselin yönetmeni Erdal Hoş’a da teşekkür ederek belgeselde futbol özelinde bir mücadelenin nasıl sürdürüldüğünün anlatıldığını ifade etti.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar, milletvekilleri, sivil ve askeri erkân ile diğer davetliler katıldı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-gol-atan-cepheye-adli-belgeselin-tanitim-etkinligine-10126