Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” etkinliğine katıldı

GÜNDEM

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” etkinliğine katıldı

.2023
“Bu ülkede verilen mücadelenin temelinde edebiyat, sanat ve kültürümüz vardır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Komitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu çalışmanın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar’ın da büyük katkısıyla kültüre, sanata ve edebiyata destek verdiğini vurgulayarak Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması’nın önemine değindi.

Yarışmaya katılan bütün çocuklarla gurur duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği başarılı sanatçıların, şairlerin ve yazarların olduğunu belirtti. Gençlerimizin arasında da böyle değerlerin çıkacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu ülkede verilen mücadelenin temelindeki zenginliğimizin; edebiyatımız, sanatımız ve kültürümüz olduğunu söyledi. Şiirin, edebiyatın en önemli dallarından bir tanesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, yarışmaya katılan bütün gençleri tebrik etti.
Seçici kurula da teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, böyle anlamlı yarışmalarda kaybedenin olmadığını, gelecekte gençlerimizin başarılarının daha da artacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar sanatın, kültürümüzün ve edebiyatımızın bizim değerlerimiz olduğunu belirterek KKTC’nin bu değerlerle var olduğunu sözlerine ekledi. Bizim, ayrı bir halk olarak bu değerlerimizi ve eserlerimizi dünya ile paylaştığımızı ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Serkan İlseven, Bülent Günkut ve komite üyelerine teşekkür etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-esi-sibel-tatar-ile-birlikte-liseler-arasi-11045