Alexander Asafov: Birleşik Rusya’nın ön oylaması sağlıklı rekabet için bir platformdur

GÜNDEM

Alexander Asafov: Birleşik Rusya’nın ön oylaması sağlıklı rekabet için bir platformdur

2024,

Herkesin oylamaya katılmasına olanak sağlar.
“Birleşik Rusya”, ülkede her düzeydeki milletvekili adaylarını açık halk ön oylamasıyla seçmeye başlayan ilk siyasi parti oldu. Rusya Kamu Odası’nın yasa tasarılarının kamuya açık incelenmesi komisyonunun ilk başkan yardımcısı Alexander Asafov , siyaset bilimci, partinin seçmenlerin kendilerine aday listesi oluşturma hakkını verdiğini vurguladı .

“Birleşik Rusya’nın ön oyu, partinin yenilenmesi talebinin hayata geçirilmesidir. Adaylar tamamen farklı mesleklerden ve sosyal gruplardan insanlardır. Partinin bu yıl özel bir askeri operasyona katılanlara kendilerini kanıtlama fırsatı vermesi önemli” dedi. Gazeta.Ru gazetecisine verdiği röportajda .

Ön oylama prosedürünün şeffaf ve demokratik olduğunu söyledi.

Siyaset bilimci, “Geleceğin potansiyel adayları, partinin yalnızca en iyiyi aday göstermesine, zaten bir testi geçmiş ve seçimlere neden ve neyle gideceklerini anlamasına olanak tanıyan ek rekabetçi prosedürlerden geçiyor” diye hatırladı.

Alexander Asafov, Rusların ön oylamaya katılmaya artan ilgisini kaydetti ve bu prosedür için rekabetin her yer için altı kişi, Moskova’da ise dokuz kişi olduğunu kaydetti.

Uzmana göre ön oylama, halkın seçim sürecine dahil edilmesine yardımcı oluyor, çünkü bu prosedür sayesinde seçmen kimin oy kullanacağını etkileyebiliyor.

Prosedürün popülaritesi, ön oylamanın aldığı uygun formlar, yani elektronik format sayesinde kolaylaştırılmaktadır.

Alexander Asafov ayrıca diğer partilerin de benzer prosedürleri uygulamaya başladıklarına dikkat çekti.

“Bu tür ek rekabet prosedürlerinin tüm aday adayları ve tüm siyasi partiler tarafından uygulanması iyi olurdu, çünkü bu, adayların kalitesini ve seçimlerin şeffaflığını artırır.”

Eylül ayında EDG-2024’te 42 bölgede 70 seçim kampanyası gerçekleştirilecek. Buna, diğer hususların yanı sıra, Hakasya Cumhuriyeti’nde Devlet Duması milletvekilinin ara seçimi de dahildir. Üst düzey yetkililer için 23 seçim, yasama meclislerinin milletvekillerinin seçimi için 13 kampanya, idari merkez başkanlarının seçimi için 2 kampanya, Şehir Duması milletvekillerinin seçimi için 21 kampanya ve yerel yönetimler için toplu seçimler için 10 kampanya.

#Asafov
#önoylama
#YY2024
#bölgeler
#uzmanlar
#yarışma
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/aleksandr-asafov-predvaritelnoe-golosovanie-edinoj-rossii-ploshadka-zdorovoj-konkurencii