MEHMET NURİ SAMANCI `DAN 23 NİSAN MESAJI

GÜNDEM

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN 23 NİSAN MESAJI

Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

23 Nisan 1920 Türk tarihinin dönüm noktasıdır. Çünkü bu tarih; özünde yiğitliğin, fedakârlığın, sabrın ve cesaretin mayası olan Türk milletinin Millî Kurtuluş Mücadele’sini zaferle sonuçlandıracak, millî iradenin tecelligâhı gazi meclisimizin açılış günüdür. O meclis ki, Misakımillî hedeflerini gerçekleştirme yolunda Türk İstiklal Mücadelesini başarmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

23 Nisan aynı zamanda şanlı bayrağımızın taşıyıcıları, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğümüz, vatanımızı teslim edeceğimiz ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın bayramıdır.

En büyük arzumuz; en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızı bayrağına, milletine ve vatanına gözü gibi sahip çıkan, ülkesi için çalışıp üreten, bilimde sanatta ve teknikte ileri ve inançlı insanlar olarak yetiştirmektir. Kendine güvenen, sağlam ve güçlü adımlarla geleceğe yürüyen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, araştırmacı, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu anlamlı günde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı tekrar kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Millî Mücadele’de canlarını hiçe sayan kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.

YUSUF SAMANCI –KENAN AYDEMİR, SERVET SAMANCI –AĞRI